Gin recepten

Gin tonic met framboos als verrassende twist

Gin tonic met framboos

Ben je een beetje uitgekeken op de klassieke gin tonic met komkommer? En houd je van zowel een fruitig als kruid alcoholisch drankje? Ga dan voor een gin tonic met framboos! Het kruidige krijg je door er basilicum bij te voegen. De zachtzoete smaak van de framboos gaat namelijk perfect met het pittigfrisse van basilicum. Bovendien knallen die rode en groene kleuren het glas uit. We vertellen je hoe je deze gin cocktail klaarmaakt.

Wat heb ik nodig?

  •  50 ml gin
  • 100 ml tonic (Elderflow is een aanrader, lekker bloemig)
  • ijsblokjes
  • een stuk of 3-4 frambozen
  • enkele blaadjes basilicum

De bereiding

Wil je je vrienden visueel verrassen? Pak dan zo’n lekker groot, ballonvormig glas. Vul deze met voldoende ijsblokjes om de gin tonic lekker koud te houden. Vul het glas met een laagje gin (onze aanrader: Bombay Sapphire) en vul dit alles aan met voldoende tonic. Garneer je drankje met enkele frambozen en een paar blaadjes basilicum. Houd je van kruidig? Gooi er dan gerust wat meer basilicum bij.

Welke gin drink ik erbij?

Deze gins raden we aan bij een smaakvolle gin tonic met framboos.

  • Bombay Sapphire East Gin

    25
    Bombay Sapphire East is, net als Bombay Sapphire Gin geproduceerd door stoominfusie, maar met 12 specerijen. In Bombay Sapphire East is met 2 extra Aziatische botanicals gewerkt, namelijk ‘Thai Lemongrass’ en ‘Vietnamese Black Pepercorn’. Het resultaat is een premium Gin balancerend tussen de smaken van citroengras en vers gemalen zwarte peper, toscaanse jeneverbes, citrus en een delicate bloemrijke toets. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire East toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en vers citroengras.
  • Bombay Sapphire Gin

    23

    Een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. De botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

Weten welke gin je moet kopen?

Kies je favoriete ingrediënten en ontvang passende suggesties met onze keuzehulp.

Bron foto: Wikihow.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd