Gin recepten

Gin tonic met komkommer: het klassieke recept

gin tonic komkommer

Grote kans dat als je een gin tonic bestelt in een bar je deze voorgeschoteld krijgt met komkommer: een klassieke garnering. Lekker fris en zacht op de tong. Toch red je het niet met enkel komkommer in je gin. Welke ingrediënten kun je er dus het beste bijvoegen voor het lekkerste resultaat? Met dit recept kun je direct aan de slag.

Wat heb ik nodig?

  •  60 ml gin
  • 150 ml tonic
  • 3 komkommerschijfjes (gesneden kan, geschaafd is het mooist)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 schijfje limoen
  • een scheutje prikwater

De bereiding

Start met de schijfjes of schaafsels komkommer en leg deze in het glas. Doe het takje rozemarijn en het schijfje limoen erbij en schenk er een goeie scheut gin bij (zoals hierboven beschreven). Vul de rest van het glas met tonic en roer een beetje om de smaak los te krijgen. Voilà, je hebt ‘m!

Welke gin drink ik erbij?

Deze gins raden we aan bij een lekkere komkommergin.

  • Beefeater Gin

    25

    Beefeater is een klassieke Engelse Dry Gin: droog en krachtig van smaak, sterk gearomatiseerd, meestal blank en altijd ongezoet. Doordat Beefeater een sterke smaak en een hoger alcoholpercentage heeft dan de meeste andere gin-merken, smaakt Beefeater Gin ongeëvenaard in de mix of in een exclusieve cocktail.

  • Bombay Sapphire Gin

    23

    Een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. De botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

  • Gordon’s Gin

    28

    De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin. Deze basis krijgt zijn eigen smaak door het mengsel van natuurlijke kruiden en specerijen, de zogenaamde ‘botanicals’. Een lichte citrussmaak vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten. Al in 1858 werd gin gemengd met tonic en het is nog steeds de meest smaakvolle combinatie. Tot vandaag de dag is het recept zó geheim dat slechts 12 personen ter wereld het kennen. Lees dit en meer op de Gordon’s pagina.

Weten welke gin je moet kopen?

Kies je favoriete ingrediënten en ontvang passende suggesties met onze keuzehulp.

Bron foto: Wikihow.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd