Omschrijving van kaneel.

  • Bathtub Gin

    45

    De naam van deze Engelse Gin stamt uit 1920. In Amerika was ten tijde van de drooglegging de kwaliteit van huisgemaakte Gin niet erg goed. Door de Gin een tijdje in een badkuip te leggen, werd de smaak wat beter. Een andere verklaring is dat mensen vroeger thuis in hun bad alcohol mengden met allerlei kruiden, om zo hun eigen Gin te maken. Deze Bathtub Gin is ook zo gemaakt, met jeneverbes, koriander, sinaasappel, kaneel, kardemom en kruidnagel.

  • Bombay Dry Gin

    19
    Bombay Dry Gin wordt gemaakt van 8 verschillende specerijen. Ideaal om te gebruiken bij het maken van een Martini door zijn rijke en volle smaak waarin je duidelijk peper en jeneverbes aroma’s kunt ontdekken.
  • Bombay Sapphire East Gin

    25
    Bombay Sapphire East is, net als Bombay Sapphire Gin geproduceerd door stoominfusie, maar met 12 specerijen. In Bombay Sapphire East is met 2 extra Aziatische botanicals gewerkt, namelijk ‘Thai Lemongrass’ en ‘Vietnamese Black Pepercorn’. Het resultaat is een premium Gin balancerend tussen de smaken van citroengras en vers gemalen zwarte peper, toscaanse jeneverbes, citrus en een delicate bloemrijke toets. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire East toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en vers citroengras.
  • Bombay Sapphire Gin

    23

    Een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. De botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

  • Broker’s Gin

    26
    Gin is de enige spirit die in England werd geproduceerd. Vandaar dat Brokers’ Gin een engelse uitstraling heeft o.a. vanwege de typische engelse hoed op de fles. Deze hoeden werden door voornamelijk effectenmakers gedragen vandaar de naam Brokers’. Deze gin wordt nog steeds gebrouwen met een 200 jaar oude recept. Vanwege authenticiteit, herkenbaarheid, vasthoudende merkwaardes en uitstekende kwaliteit ontvangt Brokers’ Gin veelvuldig awards. Brokers’ Gin is zeer aromatisch, zacht en rond. Zonder de scherpe jenever karakter eigenschap zoals bij andere gins. Zeer toegankelijk en perfect in combinatie met Tonic!
  • Bulldog Gin

    33
    Bulldog gin is de meest harmonieuze gin, ideaal om te mixen. De neus is complex, met aangename tonen van citrusvruchten en bloemen. Het smakenpallet: In eerste instantie subtiele tonen van jeneverbes, die van Bulldog een gin maken met harmonieuze textuur. Deze gaan vervolgens over in kruidige tonen, vooral dragon en papaver, om tot slot plaats te maken voor krachtige bloemachtige tonen, zoals lavendel, en citrusvruchten.
  • Citrum Gin

    29

    Aan de voet van de Alpen in de Franse Provence ligt een kleine ambachtelijke distilleerderij. Al ruim honderd jaar maken ze daar in alle rust absint, pastis en kruidenlikeuren. Allemaal met kruiden die ze voornamelijk zelf plukken in de Franse Alpen. Distillerie de Provence maakt sinds 2014 ook een gin. Deze Citrum distilled premium gin kenmerkt zich door een rijke frisse smaak, gebaseerd op citrusfruit en kruiden. Kardemom, kaneel en rode piment zijn zomaar wat ingrediënten die gebruikt worden.

  • Edinburgh Dry Gin

    36

    Sinds 2010 staat in de oude Schotse hoofdstad Edinburgh weer een distilleerderij. Hier worden op kleinschalige basis meerdere Gins gemaakt in 2 distilleerderijen; de West End en de Leith distilleerderij. De standaard Edinburgh Gin is gemaakt in de London Dry stijl, met jeneverbes, koriander, lavendel, dennenbloesem, moerbei, hazelnoot, citroengras, engelwortel en limoenschil. De Gin heeft een uitgebalanceerde zachtheid met duidelijke citrus tonen. Dat maakt deze Gin zeer geschikt voor allerlei cocktails.

  • G’Vine Floraison Gin

    47

    Een vreemde eend in de bijt, gemaakt van druivenalcohol; ook de basis van Cognac. De maker is Eurowinegate, gevestigd in het Franse Cognacgebied. Hun bedoeling was om een echte Franse Gin te maken. De naam Floraison slaat op de periode dat de wijnstokken zijn uitgebloeid en de druiven beginnen te groeien. De gebruikte kruiden zijn jeneverbes, koriander, cassiaschors, limoen, pepperberries en zoethout. De Gin is heel floraal, bijna alsof je tussen bloeiende wijnstokken doorloopt.

  • Mombasa Club Gin

    42
    De aroma’s van deze gin verwijzen naar de exotische engelwortel, cassiaschors en korianderzaad in combinatie met jeneverbes, kruidnagel en komijn. Perfect serve Mombasa G&T met mango. Of de kruidige Mombasa Collins.
  • Star of Bombay Gin

    51
    De Star of Bombay wordt gemaakt aan de hand van het originele recept en door middel van een zeer langzaam distillatieproces waarbij het distillaat gearomatiseerd wordt met de extracten van muskuszaadjes en bergamot uit Ecuador en Italië. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat je de jeneverbes- en citrus aroma nog beter proeft, hierdoor krijgt het een exotisch smaakprofiel. Je herkent direct de smaak van Bombay, een krachtige frisse en sterke geur van rijpe jeneverbes, gecombineerd met een rijpere diepere citrus noot en rijke bloemen. Mix één deel Bombay Star, één deel premium Tonic in een glas met ijs, voeg één sinaasappel zeste toe.
  • Sylvius Gin

    41

    Sylvius Gin komt van de eeuwenoude Nederlandse distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Deze gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruikt van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, kummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.