• Bathtub Gin

    45

    De naam van deze Engelse Gin stamt uit 1920. In Amerika was ten tijde van de drooglegging de kwaliteit van huisgemaakte Gin niet erg goed. Door de Gin een tijdje in een badkuip te leggen, werd de smaak wat beter. Een andere verklaring is dat mensen vroeger thuis in hun bad alcohol mengden met allerlei kruiden, om zo hun eigen Gin te maken. Deze Bathtub Gin is ook zo gemaakt, met jeneverbes, koriander, sinaasappel, kaneel, kardemom en kruidnagel.

  • Citrum Gin

    29

    Aan de voet van de Alpen in de Franse Provence ligt een kleine ambachtelijke distilleerderij. Al ruim honderd jaar maken ze daar in alle rust absint, pastis en kruidenlikeuren. Allemaal met kruiden die ze voornamelijk zelf plukken in de Franse Alpen. Distillerie de Provence maakt sinds 2014 ook een gin. Deze Citrum distilled premium gin kenmerkt zich door een rijke frisse smaak, gebaseerd op citrusfruit en kruiden. Kardemom, kaneel en rode piment zijn zomaar wat ingrediënten die gebruikt worden.

  • De Borgen Old-Style Gin

    41
    Before Gin Genever is een handgemaakte distillaat van de jeneverbes, jenever op basis van een oer Hollands recept welke voor 17 jaar heeft mogen rijpen op houten vaten en die driemaal gedistilleerd is. Een smaakvolle drank met invloeden van kruiden, fruit en fruitschillen.
  • Edinburgh Seaside Gin

    40

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

  • Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged Gin

    43

    De Belgische graanstokerij Filliers, sinds 1888, was de eerste in België die een Gin op de markt bracht. Zij liepen ook voorop in het uitbrengen van een houtgelagerde Gin met deze Gin ‘28’, gemaakt met 28 botanicals. Het is een klassieke distilled Gin met jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, piment en verse sinaasappels. De vaten die ze gebruiken zijn 300 liter groot en gemaakt van Frans Limousin eiken. De Gin rijpt 4 maanden.

  • London No. 3 Dry Gin

    43

    Een Gin van Berry Bros. & Rudd, London’s oudste wijn- en gedistilleerd handelaar. De naam verwijst naar het huisnummer 3, St James’s Street in London, waar de firma al sinds 1698 is gevestigd. Deze Gin is op basis van jeneverbes, koriander, grapefruit schillen, kardemom, engelwortel en Spaanse sinaasappelschil. Het is een distilled Gin. Zelf zeggen ze dat dit de ultieme Gin is voor een Martini cocktail. Shaken, not stirred.

  • Opihr Oriental Spiced Gin

    38

    Opihr Oriental Spiced is een nieuwe London Dry Gin, natuurlijk op smaak gebracht met exotische plantenextracten, zorgvuldig geselecteerd door Opihr’s Master Distiller uit landen langs de oude Spice Route. Opihr Gin belichaamt de exotische intensiteit van het Oosten door gebruik van met de hand geplukt botanicals, waaronder koriander uit Marokko, zwarte peper uit India en pittige cubeb bessen uit Indonesië en combineert deze met hoge kwaliteit gin van de oudste distilleerderij van Engeland.

  • Plymouth Gin

    34

    Sinds 1793 wordt deze gin gemaakt volgens uniek recept van 6 botanicals en de hoogste normen in de historische Black Friars Distillery; de oudste, nog steeds werkende distilleerderij van Engeland in het hart van de historische stad van Plymouth, aan de Zuid-West kust. Het zijn deze factoren die hebben geleid tot de bekendheid en geliefdheid van deze Engelse gin.

  • Plymouth Navy Strength Gin

    51

    Een Gincategorie op zichzelf; de Plymouth Gin. Vroeger waren er in Plymouth tal van Gin makers. Er is er nog maar één over, de Black Friars Distillery. Deze distillery maakt al sinds 1793 Gin. Hun Navy Strength is befaamd; er gaat al 200 jaar geen oorlogschip de haven uit zonder een fles aan boord. Het recept voor Plymouth Gin bestaat al die jaren standaard uit 7 kruiden, jeneverbes, koriander kardemom, sinaasappel en citroen schil, iriswortel en engelwortel.

  • Zuidam Dutch Courage Gin

    36

    Zuidam, een Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1974, maakt al jaren een traditionele, in 4 stappen, distilled Gin. De eerste is graan alcohol maken, daarna het apart van elkaar met alcohol distilleren van de Jeneverbessen, de citrusvruchten en de kruiden, zoals vanille, zoethout, iriswortel en engelwortel. Samen met de zoete sinaasappel, citroen en limoen maken al deze ingrediënten de Gin tot een zachte aardse en fruitige. In de cocktail of puur gedronken; deze Gin geeft je vast een beetje ‘Dutch Courage’.