• Blackwood’s Vintage Dry Gin

    30

    Schotse Gin naar een oud, Noors recept, afkomstig van de Shetland eilanden. De Shetlandse kruiden engelwortel, Engels gras, dotterbloem en zoet weidegras worden eens per jaar met de hand geplukt. Ook worden ook nootmuskaat, zoethout en kaneel gebruikt. Jeneverbes en koriander zitten standaard in iedere gin; zo ook in deze. De gebruikte kruiden worden in een Pot Still meegedistilleerd met de alcohol; we spreken dan van een gedistilleerde Gin. De Blackwood is een stevige, kruidige Gin, gemaakt in kleine oplages.

  • Bobby’s Dry Gin

    46
    Uitgeroepen tot Beste Nederlandse Gin bij Vara’s Kassa. Een kruidige Gin in een opvallende fles op basis van de receptuur van opa Jakobus, alias Bobby. Traditionele Indonesische kruiden worden er gebruikt om een karakteristieke smaak te krijgen. De Perfect Serve is met Fever Tree!
  • Bombay Sapphire Gin

    23

    Een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. De botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

  • Bosford Pink Gin

    26
    Gemaakt van 100% natuurlijke ingredienten (aardbei en framboos) en glutenvrij. Deze gin heeft een natuurlijke aardbeiensmaak met tonen van framboos, hij is zacht en lichtdroog van smaak. Perfect serve: met ijs, tonic en rood fruit.
  • De Borgen Old-Style Gin

    41
    Before Gin Genever is een handgemaakte distillaat van de jeneverbes, jenever op basis van een oer Hollands recept welke voor 17 jaar heeft mogen rijpen op houten vaten en die driemaal gedistilleerd is. Een smaakvolle drank met invloeden van kruiden, fruit en fruitschillen.
  • Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged Gin

    43

    De Belgische graanstokerij Filliers, sinds 1888, was de eerste in België die een Gin op de markt bracht. Zij liepen ook voorop in het uitbrengen van een houtgelagerde Gin met deze Gin ‘28’, gemaakt met 28 botanicals. Het is een klassieke distilled Gin met jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, piment en verse sinaasappels. De vaten die ze gebruiken zijn 300 liter groot en gemaakt van Frans Limousin eiken. De Gin rijpt 4 maanden.

  • G’Vine Floraison Gin

    47

    Een vreemde eend in de bijt, gemaakt van druivenalcohol; ook de basis van Cognac. De maker is Eurowinegate, gevestigd in het Franse Cognacgebied. Hun bedoeling was om een echte Franse Gin te maken. De naam Floraison slaat op de periode dat de wijnstokken zijn uitgebloeid en de druiven beginnen te groeien. De gebruikte kruiden zijn jeneverbes, koriander, cassiaschors, limoen, pepperberries en zoethout. De Gin is heel floraal, bijna alsof je tussen bloeiende wijnstokken doorloopt.

  • Gordon’s Pink Gin

    26
    Roze gin, het klinkt als een nieuw initiatief binnen de wereld van gin. Het tegendeel is echter waar, het recept is nl. geïnspireerd op een recept uit 1880. Een heerlijke gin van Gordon’s op basis van frambozen en rode bessen. Fris van smaak met tonen van vers fruit. Perfect serve is met tonic, ijs en als garnering aardbeien.
  • Sipsmith London Dry Gin

    34

    Voor het eerst in bijna 200 jaar is er eindelijk weer een distilleerderij in hartje London te vinden; Sipsmith. Het doel van de oprichters was een echte ‘small batch’ London Dry Gin te maken met kleine koperen Pot Stills; terug naar de bakermat van Gin. Om deze distilled Gin te maken worden jeneverbes, corianderzaad, angelica, zoethout en kaneel, amandelen, citrusvruchten, orris en cassiaschors gebruikt. Het is een stevige Gin met veel citrus invloeden, met smaken zoals sinaasappel, marmelade en limoentaart.

  • Star of Bombay Gin

    51
    De Star of Bombay wordt gemaakt aan de hand van het originele recept en door middel van een zeer langzaam distillatieproces waarbij het distillaat gearomatiseerd wordt met de extracten van muskuszaadjes en bergamot uit Ecuador en Italië. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat je de jeneverbes- en citrus aroma nog beter proeft, hierdoor krijgt het een exotisch smaakprofiel. Je herkent direct de smaak van Bombay, een krachtige frisse en sterke geur van rijpe jeneverbes, gecombineerd met een rijpere diepere citrus noot en rijke bloemen. Mix één deel Bombay Star, één deel premium Tonic in een glas met ijs, voeg één sinaasappel zeste toe.
  • Tanqueray Ten Gin

    45

    Begonnen in 1830 door Charles Tanqueray, is deze Engelse Gin een klassieker. Tanqueray Ten is genoemd naar de kleine distilleerketel, de Tiny Ten. Deze ketel heeft een capaciteit van 400 liter, waarin de ingrediënten voor een vierde distillatie worden afgestookt. Kamille is, naast angelica, koriander, jeneverbes en citroen, een belangrijke toevoeging. De kamille geeft de Gin zijn bloemige zachtheid. Ook het feit dat hier iets minder jeneverbes wordt gebruikt, maakt deze Gin wat zachter dan de aloude Tanqueray London Dry.