• Bathtub Gin

    45

    De naam van deze Engelse Gin stamt uit 1920. In Amerika was ten tijde van de drooglegging de kwaliteit van huisgemaakte Gin niet erg goed. Door de Gin een tijdje in een badkuip te leggen, werd de smaak wat beter. Een andere verklaring is dat mensen vroeger thuis in hun bad alcohol mengden met allerlei kruiden, om zo hun eigen Gin te maken. Deze Bathtub Gin is ook zo gemaakt, met jeneverbes, koriander, sinaasappel, kaneel, kardemom en kruidnagel.

  • Beefeater 24 Gin

    33

    Beefeater 24 is de superpremium gin van Beefeater, ontwikkeld op basis van 40 jaar ervaring van master distiller Desmond Payne. 24 staat voor het inweekprocess van 24 uur van de natuurlijke ingrediënten (jeneverbes, engelwortel en zaaizaad, koriander, zoethout, amandel, liswortel, Spaanse citroenen en sinaasappelen). De volle en krachtige smaken van de rijke ingrediënten blijven daardoor ook na distillatie behouden. Frisse smaak van citrus, grapefruit en japanse sencha thee.

  • Beefeater Gin

    25

    Beefeater is een klassieke Engelse Dry Gin: droog en krachtig van smaak, sterk gearomatiseerd, meestal blank en altijd ongezoet. Doordat Beefeater een sterke smaak en een hoger alcoholpercentage heeft dan de meeste andere gin-merken, smaakt Beefeater Gin ongeëvenaard in de mix of in een exclusieve cocktail.

  • Blackwood’s Vintage Dry Gin

    30

    Schotse Gin naar een oud, Noors recept, afkomstig van de Shetland eilanden. De Shetlandse kruiden engelwortel, Engels gras, dotterbloem en zoet weidegras worden eens per jaar met de hand geplukt. Ook worden ook nootmuskaat, zoethout en kaneel gebruikt. Jeneverbes en koriander zitten standaard in iedere gin; zo ook in deze. De gebruikte kruiden worden in een Pot Still meegedistilleerd met de alcohol; we spreken dan van een gedistilleerde Gin. De Blackwood is een stevige, kruidige Gin, gemaakt in kleine oplages.

  • Bombay Dry Gin

    19
    Bombay Dry Gin wordt gemaakt van 8 verschillende specerijen. Ideaal om te gebruiken bij het maken van een Martini door zijn rijke en volle smaak waarin je duidelijk peper en jeneverbes aroma’s kunt ontdekken.
  • Bombay Sapphire East Gin

    25
    Bombay Sapphire East is, net als Bombay Sapphire Gin geproduceerd door stoominfusie, maar met 12 specerijen. In Bombay Sapphire East is met 2 extra Aziatische botanicals gewerkt, namelijk ‘Thai Lemongrass’ en ‘Vietnamese Black Pepercorn’. Het resultaat is een premium Gin balancerend tussen de smaken van citroengras en vers gemalen zwarte peper, toscaanse jeneverbes, citrus en een delicate bloemrijke toets. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire East toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en vers citroengras.
  • Bombay Sapphire Gin

    23

    Een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. De botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

  • Broker’s Gin

    26
    Gin is de enige spirit die in England werd geproduceerd. Vandaar dat Brokers’ Gin een engelse uitstraling heeft o.a. vanwege de typische engelse hoed op de fles. Deze hoeden werden door voornamelijk effectenmakers gedragen vandaar de naam Brokers’. Deze gin wordt nog steeds gebrouwen met een 200 jaar oude recept. Vanwege authenticiteit, herkenbaarheid, vasthoudende merkwaardes en uitstekende kwaliteit ontvangt Brokers’ Gin veelvuldig awards. Brokers’ Gin is zeer aromatisch, zacht en rond. Zonder de scherpe jenever karakter eigenschap zoals bij andere gins. Zeer toegankelijk en perfect in combinatie met Tonic!
  • Citrum Gin

    29

    Aan de voet van de Alpen in de Franse Provence ligt een kleine ambachtelijke distilleerderij. Al ruim honderd jaar maken ze daar in alle rust absint, pastis en kruidenlikeuren. Allemaal met kruiden die ze voornamelijk zelf plukken in de Franse Alpen. Distillerie de Provence maakt sinds 2014 ook een gin. Deze Citrum distilled premium gin kenmerkt zich door een rijke frisse smaak, gebaseerd op citrusfruit en kruiden. Kardemom, kaneel en rode piment zijn zomaar wat ingrediënten die gebruikt worden.

  • Edinburgh Dry Gin

    36

    Sinds 2010 staat in de oude Schotse hoofdstad Edinburgh weer een distilleerderij. Hier worden op kleinschalige basis meerdere Gins gemaakt in 2 distilleerderijen; de West End en de Leith distilleerderij. De standaard Edinburgh Gin is gemaakt in de London Dry stijl, met jeneverbes, koriander, lavendel, dennenbloesem, moerbei, hazelnoot, citroengras, engelwortel en limoenschil. De Gin heeft een uitgebalanceerde zachtheid met duidelijke citrus tonen. Dat maakt deze Gin zeer geschikt voor allerlei cocktails.

  • Filliers Dry Gin 28

    29

    Filliers is opgericht in 1880 vlakbij het Belgische Deinze. Al in 1928 maakte de derde generatie een klassieke Gin op basis van 28 ingrediënten, waarmee ze de eersten Belgische Gin stokerij waren. Het is een klassieke distilled Gin met als belangrijkste kruiden jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, paprika en verse sinaasappelen. Van deze Gin kan prima puur worden genoten; in cocktails komt hij echter ook goed tot z’n recht. Z’n stevige karakter laat veel kruidigheid met mooie zachte citrustonen zien.

  • Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged Gin

    43

    De Belgische graanstokerij Filliers, sinds 1888, was de eerste in België die een Gin op de markt bracht. Zij liepen ook voorop in het uitbrengen van een houtgelagerde Gin met deze Gin ‘28’, gemaakt met 28 botanicals. Het is een klassieke distilled Gin met jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, piment en verse sinaasappels. De vaten die ze gebruiken zijn 300 liter groot en gemaakt van Frans Limousin eiken. De Gin rijpt 4 maanden.