Extra informatie
EAN | 5000299605004 |
---|---|
Merk | |
Alcoholpercentage | 45,0% |
Smaakprofiel | |
Botanicals | Amandel, Engelwortel, Grapefruit, Groene thee, Jeneverbes, Korianderzaad, Limoen, Liswortel, Sencha thee, Sinaasappel, Zoethout |
€33
Beefeater 24 is de superpremium gin van Beefeater, ontwikkeld op basis van 40 jaar ervaring van master distiller Desmond Payne. 24 staat voor het inweekprocess van 24 uur van de natuurlijke ingrediënten (jeneverbes, engelwortel en zaaizaad, koriander, zoethout, amandel, liswortel, Spaanse citroenen en sinaasappelen). De volle en krachtige smaken van de rijke ingrediënten blijven daardoor ook na distillatie behouden. Frisse smaak van citrus, grapefruit en japanse sencha thee.
EAN | 5000299605004 |
---|---|
Merk | |
Alcoholpercentage | 45,0% |
Smaakprofiel | |
Botanicals | Amandel, Engelwortel, Grapefruit, Groene thee, Jeneverbes, Korianderzaad, Limoen, Liswortel, Sencha thee, Sinaasappel, Zoethout |
Schotse Gin naar een oud, Noors recept, afkomstig van de Shetland eilanden. De Shetlandse kruiden engelwortel, Engels gras, dotterbloem en zoet weidegras worden eens per jaar met de hand geplukt. Ook worden ook nootmuskaat, zoethout en kaneel gebruikt. Jeneverbes en koriander zitten standaard in iedere gin; zo ook in deze. De gebruikte kruiden worden in een Pot Still meegedistilleerd met de alcohol; we spreken dan van een gedistilleerde Gin. De Blackwood is een stevige, kruidige Gin, gemaakt in kleine oplages.
Sinds 1793 wordt deze gin gemaakt volgens uniek recept van 6 botanicals en de hoogste normen in de historische Black Friars Distillery; de oudste, nog steeds werkende distilleerderij van Engeland in het hart van de historische stad van Plymouth, aan de Zuid-West kust. Het zijn deze factoren die hebben geleid tot de bekendheid en geliefdheid van deze Engelse gin.
Begonnen in 1830 door Charles Tanqueray, is deze Engelse Gin een klassieker. Tanqueray Ten is genoemd naar de kleine distilleerketel, de Tiny Ten. Deze ketel heeft een capaciteit van 400 liter, waarin de ingrediënten voor een vierde distillatie worden afgestookt. Kamille is, naast angelica, koriander, jeneverbes en citroen, een belangrijke toevoeging. De kamille geeft de Gin zijn bloemige zachtheid. Ook het feit dat hier iets minder jeneverbes wordt gebruikt, maakt deze Gin wat zachter dan de aloude Tanqueray London Dry.