• Citrum Gin

    29

    Aan de voet van de Alpen in de Franse Provence ligt een kleine ambachtelijke distilleerderij. Al ruim honderd jaar maken ze daar in alle rust absint, pastis en kruidenlikeuren. Allemaal met kruiden die ze voornamelijk zelf plukken in de Franse Alpen. Distillerie de Provence maakt sinds 2014 ook een gin. Deze Citrum distilled premium gin kenmerkt zich door een rijke frisse smaak, gebaseerd op citrusfruit en kruiden. Kardemom, kaneel en rode piment zijn zomaar wat ingrediënten die gebruikt worden.

  • De Borgen Old-Style Gin

    41
    Before Gin Genever is een handgemaakte distillaat van de jeneverbes, jenever op basis van een oer Hollands recept welke voor 17 jaar heeft mogen rijpen op houten vaten en die driemaal gedistilleerd is. Een smaakvolle drank met invloeden van kruiden, fruit en fruitschillen.
  • Edinburgh Dry Gin

    36

    Sinds 2010 staat in de oude Schotse hoofdstad Edinburgh weer een distilleerderij. Hier worden op kleinschalige basis meerdere Gins gemaakt in 2 distilleerderijen; de West End en de Leith distilleerderij. De standaard Edinburgh Gin is gemaakt in de London Dry stijl, met jeneverbes, koriander, lavendel, dennenbloesem, moerbei, hazelnoot, citroengras, engelwortel en limoenschil. De Gin heeft een uitgebalanceerde zachtheid met duidelijke citrus tonen. Dat maakt deze Gin zeer geschikt voor allerlei cocktails.

  • Edinburgh Seaside Gin

    40

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

  • Filliers Dry Gin 28

    29

    Filliers is opgericht in 1880 vlakbij het Belgische Deinze. Al in 1928 maakte de derde generatie een klassieke Gin op basis van 28 ingrediënten, waarmee ze de eersten Belgische Gin stokerij waren. Het is een klassieke distilled Gin met als belangrijkste kruiden jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, paprika en verse sinaasappelen. Van deze Gin kan prima puur worden genoten; in cocktails komt hij echter ook goed tot z’n recht. Z’n stevige karakter laat veel kruidigheid met mooie zachte citrustonen zien.

  • Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged Gin

    43

    De Belgische graanstokerij Filliers, sinds 1888, was de eerste in België die een Gin op de markt bracht. Zij liepen ook voorop in het uitbrengen van een houtgelagerde Gin met deze Gin ‘28’, gemaakt met 28 botanicals. Het is een klassieke distilled Gin met jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, piment en verse sinaasappels. De vaten die ze gebruiken zijn 300 liter groot en gemaakt van Frans Limousin eiken. De Gin rijpt 4 maanden.

  • G’Vine Floraison Gin

    47

    Een vreemde eend in de bijt, gemaakt van druivenalcohol; ook de basis van Cognac. De maker is Eurowinegate, gevestigd in het Franse Cognacgebied. Hun bedoeling was om een echte Franse Gin te maken. De naam Floraison slaat op de periode dat de wijnstokken zijn uitgebloeid en de druiven beginnen te groeien. De gebruikte kruiden zijn jeneverbes, koriander, cassiaschors, limoen, pepperberries en zoethout. De Gin is heel floraal, bijna alsof je tussen bloeiende wijnstokken doorloopt.

  • Gibson’s Gin

    21
    Gibson’s Gin is een authentieke London Dry Gin. Met zijn heerlijke aroma’s van jeneverbessen, koriander, citroen en sinaasappel ontwikkelt Gibson’s een fijn delicaat palet aan smaak dat rijk is aan zoete tinten en de frisheid van citrus.
  • Gordon’s Dry Gin

    15

    De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin. Deze basis krijgt zijn eigen smaak door het mengsel van natuurlijke kruiden en specerijen, de zogenaamde ‘botanicals’. Een lichte citruszweem vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten. Al in 1858 werd gin gemengd met tonic en het is nog steeds de meest smaakvolle combinatie.

  • Gordon’s Gin

    28

    De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin. Deze basis krijgt zijn eigen smaak door het mengsel van natuurlijke kruiden en specerijen, de zogenaamde ‘botanicals’. Een lichte citrussmaak vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten. Al in 1858 werd gin gemengd met tonic en het is nog steeds de meest smaakvolle combinatie. Tot vandaag de dag is het recept zó geheim dat slechts 12 personen ter wereld het kennen. Lees dit en meer op de Gordon’s pagina.

  • Gordon’s Pink Gin

    26
    Roze gin, het klinkt als een nieuw initiatief binnen de wereld van gin. Het tegendeel is echter waar, het recept is nl. geïnspireerd op een recept uit 1880. Een heerlijke gin van Gordon’s op basis van frambozen en rode bessen. Fris van smaak met tonen van vers fruit. Perfect serve is met tonic, ijs en als garnering aardbeien.
  • Hayman’s Old Tom Gin

    29

    Van een oud familierecept uit 1870 en rond die tijd een populaire Victoriaanse Gin. De naam ‘Old Tom’ vertelt je dat er suiker aan de Gin is toegevoegd. Vandaag de dag is Old Tom vooral populair bij bartenders voor hun meer bijzondere cocktails. Hayman’s is een zachte distilled Gin op basis van citrusschillen, Cassia schors, Orris wortel, kaneel en zoethout. Zoals vermeld, zeer geschikt voor cocktails, maar door z’n zachte, zoete smaak ook erg lekker om puur te drinken.