• London No. 3 Dry Gin

    43

    Een Gin van Berry Bros. & Rudd, London’s oudste wijn- en gedistilleerd handelaar. De naam verwijst naar het huisnummer 3, St James’s Street in London, waar de firma al sinds 1698 is gevestigd. Deze Gin is op basis van jeneverbes, koriander, grapefruit schillen, kardemom, engelwortel en Spaanse sinaasappelschil. Het is een distilled Gin. Zelf zeggen ze dat dit de ultieme Gin is voor een Martini cocktail. Shaken, not stirred.

  • Mare Mediterranean Gin

    46
    Gin Mare is een bijzonder smaakvolle gin uit Spanje, die je het gevoel van een ‘escape’ biedt. Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Bijzonder aan deze gin is dat alle ingrediënten separaat gedistilleerd worden. Zo bereikt men de beste balans. De citroenen en sinaasappels laat men eerst een jaar maceren in alcohol voordat het wordt gedistilleerd. Hierdoor heeft Gin Mare diepe citrustonen. Een echt kunststuk!
  • Mombasa Club Gin

    42
    De aroma’s van deze gin verwijzen naar de exotische engelwortel, cassiaschors en korianderzaad in combinatie met jeneverbes, kruidnagel en komijn. Perfect serve Mombasa G&T met mango. Of de kruidige Mombasa Collins.
  • Opihr Oriental Spiced Gin

    38

    Opihr Oriental Spiced is een nieuwe London Dry Gin, natuurlijk op smaak gebracht met exotische plantenextracten, zorgvuldig geselecteerd door Opihr’s Master Distiller uit landen langs de oude Spice Route. Opihr Gin belichaamt de exotische intensiteit van het Oosten door gebruik van met de hand geplukt botanicals, waaronder koriander uit Marokko, zwarte peper uit India en pittige cubeb bessen uit Indonesië en combineert deze met hoge kwaliteit gin van de oudste distilleerderij van Engeland.

  • Plymouth Gin

    34

    Sinds 1793 wordt deze gin gemaakt volgens uniek recept van 6 botanicals en de hoogste normen in de historische Black Friars Distillery; de oudste, nog steeds werkende distilleerderij van Engeland in het hart van de historische stad van Plymouth, aan de Zuid-West kust. Het zijn deze factoren die hebben geleid tot de bekendheid en geliefdheid van deze Engelse gin.

  • Plymouth Navy Strength Gin

    51

    Een Gincategorie op zichzelf; de Plymouth Gin. Vroeger waren er in Plymouth tal van Gin makers. Er is er nog maar één over, de Black Friars Distillery. Deze distillery maakt al sinds 1793 Gin. Hun Navy Strength is befaamd; er gaat al 200 jaar geen oorlogschip de haven uit zonder een fles aan boord. Het recept voor Plymouth Gin bestaat al die jaren standaard uit 7 kruiden, jeneverbes, koriander kardemom, sinaasappel en citroen schil, iriswortel en engelwortel.

  • Rutte Celery Gin

    34

    Rutte Celery Gin kenmerkt zich in de neus door subtiele bloemige tonen van jeneverbes, koriander en kardamom. De smaak is juist erg fris en licht kruidig: natuurlijk selderij, maar ook munt, peterselie en een beetje anijs. Verwen jezelf en je vrienden eens met een bijzondere Celery Gin & Tonic: Vul een longdrink- of ballonglas met 1 deel Rutte Celery Gin, 3 delen Tonic, geschonken over crushed ice of ijsblokjes met een stengel bleekselderij als garnering.

  • Sipsmith London Dry Gin

    34

    Voor het eerst in bijna 200 jaar is er eindelijk weer een distilleerderij in hartje London te vinden; Sipsmith. Het doel van de oprichters was een echte ‘small batch’ London Dry Gin te maken met kleine koperen Pot Stills; terug naar de bakermat van Gin. Om deze distilled Gin te maken worden jeneverbes, corianderzaad, angelica, zoethout en kaneel, amandelen, citrusvruchten, orris en cassiaschors gebruikt. Het is een stevige Gin met veel citrus invloeden, met smaken zoals sinaasappel, marmelade en limoentaart.

  • Star of Bombay Gin

    51
    De Star of Bombay wordt gemaakt aan de hand van het originele recept en door middel van een zeer langzaam distillatieproces waarbij het distillaat gearomatiseerd wordt met de extracten van muskuszaadjes en bergamot uit Ecuador en Italië. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat je de jeneverbes- en citrus aroma nog beter proeft, hierdoor krijgt het een exotisch smaakprofiel. Je herkent direct de smaak van Bombay, een krachtige frisse en sterke geur van rijpe jeneverbes, gecombineerd met een rijpere diepere citrus noot en rijke bloemen. Mix één deel Bombay Star, één deel premium Tonic in een glas met ijs, voeg één sinaasappel zeste toe.
  • Sylvius Gin

    41

    Sylvius Gin komt van de eeuwenoude Nederlandse distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Deze gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruikt van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, kummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.

  • Tanqueray Gin

    21

    Tanqueray heeft een heldere, frisse smaak. Er zijn kruidige ondertonen van jeneverbes, engelwortel en korianderzaden. In de afdronk is citroen te proeven. Gemaakt van pure graan alcohol en uit Toscaanse kruiden en planten is het vier maal gedistilleerd. Daarna rijpt het product 18 maanden. Tanqueray is niet alleen verrukkelijk als mix met tonic, maar is ook een goede basis voor andere klassieke cocktails en longdrinks, zoals de wereldberoemde Tanqueray Martini.