• Star of Bombay Gin

    51
    De Star of Bombay wordt gemaakt aan de hand van het originele recept en door middel van een zeer langzaam distillatieproces waarbij het distillaat gearomatiseerd wordt met de extracten van muskuszaadjes en bergamot uit Ecuador en Italië. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat je de jeneverbes- en citrus aroma nog beter proeft, hierdoor krijgt het een exotisch smaakprofiel. Je herkent direct de smaak van Bombay, een krachtige frisse en sterke geur van rijpe jeneverbes, gecombineerd met een rijpere diepere citrus noot en rijke bloemen. Mix één deel Bombay Star, één deel premium Tonic in een glas met ijs, voeg één sinaasappel zeste toe.
  • Mare Mediterranean Gin

    46
    Gin Mare is een bijzonder smaakvolle gin uit Spanje, die je het gevoel van een ‘escape’ biedt. Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Bijzonder aan deze gin is dat alle ingrediënten separaat gedistilleerd worden. Zo bereikt men de beste balans. De citroenen en sinaasappels laat men eerst een jaar maceren in alcohol voordat het wordt gedistilleerd. Hierdoor heeft Gin Mare diepe citrustonen. Een echt kunststuk!
  • Bathtub Gin

    45

    De naam van deze Engelse Gin stamt uit 1920. In Amerika was ten tijde van de drooglegging de kwaliteit van huisgemaakte Gin niet erg goed. Door de Gin een tijdje in een badkuip te leggen, werd de smaak wat beter. Een andere verklaring is dat mensen vroeger thuis in hun bad alcohol mengden met allerlei kruiden, om zo hun eigen Gin te maken. Deze Bathtub Gin is ook zo gemaakt, met jeneverbes, koriander, sinaasappel, kaneel, kardemom en kruidnagel.

  • Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged Gin

    43

    De Belgische graanstokerij Filliers, sinds 1888, was de eerste in België die een Gin op de markt bracht. Zij liepen ook voorop in het uitbrengen van een houtgelagerde Gin met deze Gin ‘28’, gemaakt met 28 botanicals. Het is een klassieke distilled Gin met jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, piment en verse sinaasappels. De vaten die ze gebruiken zijn 300 liter groot en gemaakt van Frans Limousin eiken. De Gin rijpt 4 maanden.

  • Edinburgh Dry Gin

    36

    Sinds 2010 staat in de oude Schotse hoofdstad Edinburgh weer een distilleerderij. Hier worden op kleinschalige basis meerdere Gins gemaakt in 2 distilleerderijen; de West End en de Leith distilleerderij. De standaard Edinburgh Gin is gemaakt in de London Dry stijl, met jeneverbes, koriander, lavendel, dennenbloesem, moerbei, hazelnoot, citroengras, engelwortel en limoenschil. De Gin heeft een uitgebalanceerde zachtheid met duidelijke citrus tonen. Dat maakt deze Gin zeer geschikt voor allerlei cocktails.

  • Zuidam Dutch Courage Gin

    36

    Zuidam, een Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1974, maakt al jaren een traditionele, in 4 stappen, distilled Gin. De eerste is graan alcohol maken, daarna het apart van elkaar met alcohol distilleren van de Jeneverbessen, de citrusvruchten en de kruiden, zoals vanille, zoethout, iriswortel en engelwortel. Samen met de zoete sinaasappel, citroen en limoen maken al deze ingrediënten de Gin tot een zachte aardse en fruitige. In de cocktail of puur gedronken; deze Gin geeft je vast een beetje ‘Dutch Courage’.

  • Sipsmith London Dry Gin

    34

    Voor het eerst in bijna 200 jaar is er eindelijk weer een distilleerderij in hartje London te vinden; Sipsmith. Het doel van de oprichters was een echte ‘small batch’ London Dry Gin te maken met kleine koperen Pot Stills; terug naar de bakermat van Gin. Om deze distilled Gin te maken worden jeneverbes, corianderzaad, angelica, zoethout en kaneel, amandelen, citrusvruchten, orris en cassiaschors gebruikt. Het is een stevige Gin met veel citrus invloeden, met smaken zoals sinaasappel, marmelade en limoentaart.

  • Tanqueray Rangpur Gin

    34
    Een zachte gin met in de smaak een subtiele notitie van de speciale Rangpur limoen die het een frisse beleving geeft. Perfect Serve: met Fentimans tonic en limoen, bosbes en framboos.
  • Plymouth Gin

    34

    Sinds 1793 wordt deze gin gemaakt volgens uniek recept van 6 botanicals en de hoogste normen in de historische Black Friars Distillery; de oudste, nog steeds werkende distilleerderij van Engeland in het hart van de historische stad van Plymouth, aan de Zuid-West kust. Het zijn deze factoren die hebben geleid tot de bekendheid en geliefdheid van deze Engelse gin.

  • Beefeater 24 Gin

    33

    Beefeater 24 is de superpremium gin van Beefeater, ontwikkeld op basis van 40 jaar ervaring van master distiller Desmond Payne. 24 staat voor het inweekprocess van 24 uur van de natuurlijke ingrediënten (jeneverbes, engelwortel en zaaizaad, koriander, zoethout, amandel, liswortel, Spaanse citroenen en sinaasappelen). De volle en krachtige smaken van de rijke ingrediënten blijven daardoor ook na distillatie behouden. Frisse smaak van citrus, grapefruit en japanse sencha thee.

  • Blackwood’s Vintage Dry Gin

    30

    Schotse Gin naar een oud, Noors recept, afkomstig van de Shetland eilanden. De Shetlandse kruiden engelwortel, Engels gras, dotterbloem en zoet weidegras worden eens per jaar met de hand geplukt. Ook worden ook nootmuskaat, zoethout en kaneel gebruikt. Jeneverbes en koriander zitten standaard in iedere gin; zo ook in deze. De gebruikte kruiden worden in een Pot Still meegedistilleerd met de alcohol; we spreken dan van een gedistilleerde Gin. De Blackwood is een stevige, kruidige Gin, gemaakt in kleine oplages.