• Bathtub Gin

    45

    De naam van deze Engelse Gin stamt uit 1920. In Amerika was ten tijde van de drooglegging de kwaliteit van huisgemaakte Gin niet erg goed. Door de Gin een tijdje in een badkuip te leggen, werd de smaak wat beter. Een andere verklaring is dat mensen vroeger thuis in hun bad alcohol mengden met allerlei kruiden, om zo hun eigen Gin te maken. Deze Bathtub Gin is ook zo gemaakt, met jeneverbes, koriander, sinaasappel, kaneel, kardemom en kruidnagel.

  • Bobby’s Dry Gin

    46
    Uitgeroepen tot Beste Nederlandse Gin bij Vara’s Kassa. Een kruidige Gin in een opvallende fles op basis van de receptuur van opa Jakobus, alias Bobby. Traditionele Indonesische kruiden worden er gebruikt om een karakteristieke smaak te krijgen. De Perfect Serve is met Fever Tree!
  • Mare Mediterranean Gin

    46
    Gin Mare is een bijzonder smaakvolle gin uit Spanje, die je het gevoel van een ‘escape’ biedt. Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Bijzonder aan deze gin is dat alle ingrediënten separaat gedistilleerd worden. Zo bereikt men de beste balans. De citroenen en sinaasappels laat men eerst een jaar maceren in alcohol voordat het wordt gedistilleerd. Hierdoor heeft Gin Mare diepe citrustonen. Een echt kunststuk!
  • Plymouth Gin

    34

    Sinds 1793 wordt deze gin gemaakt volgens uniek recept van 6 botanicals en de hoogste normen in de historische Black Friars Distillery; de oudste, nog steeds werkende distilleerderij van Engeland in het hart van de historische stad van Plymouth, aan de Zuid-West kust. Het zijn deze factoren die hebben geleid tot de bekendheid en geliefdheid van deze Engelse gin.

  • Star of Bombay Gin

    51
    De Star of Bombay wordt gemaakt aan de hand van het originele recept en door middel van een zeer langzaam distillatieproces waarbij het distillaat gearomatiseerd wordt met de extracten van muskuszaadjes en bergamot uit Ecuador en Italië. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat je de jeneverbes- en citrus aroma nog beter proeft, hierdoor krijgt het een exotisch smaakprofiel. Je herkent direct de smaak van Bombay, een krachtige frisse en sterke geur van rijpe jeneverbes, gecombineerd met een rijpere diepere citrus noot en rijke bloemen. Mix één deel Bombay Star, één deel premium Tonic in een glas met ijs, voeg één sinaasappel zeste toe.
  • Sylvius Gin

    41

    Sylvius Gin komt van de eeuwenoude Nederlandse distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Deze gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruikt van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, kummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.

  • Tanqueray Rangpur Gin

    34
    Een zachte gin met in de smaak een subtiele notitie van de speciale Rangpur limoen die het een frisse beleving geeft. Perfect Serve: met Fentimans tonic en limoen, bosbes en framboos.